Ginkgo biloba - crește conținutul de oxigen din sânge și îmbunătățește memoria
Frunze Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba este o specie unică relictă, care a supravietuit pentru multe milioane de ani de pe planetă. Acesta face parte din gimnospermele primitive. Celule de reproducere sunt împărțite în bărbați și femei. Copacii de sex masculin produc polen, iar femela - începuturile seminale. Acestea sunt polenizate cu ajutorul curenților de aer. Acest arbore cu frunze căzătoare poate trăi pînă la 2000 de ani!

În ziua de azi, în scopuri medicinale se folosesc doar frunzele plantei. Frunzele precum și fructele sunt recoltate toamna. În frunze cât și în semințe sunt găsiți esteri de linalool și derivați ai fenilpropanului. Conține niște compuși speciali ca sesquiterpene și diterpeni triciclice.

Datorită substanțelor specifice Ginkgo Biloba are proprietatea de a dilata vasele sanguine, crescând cu ușurință elasticitatea acestor vase. Ginkgo biloba luptă cu tot felul de procese inflamatorii interne, din acest motiv este indicată în cazul aritmiei, infarct miocardic, astm și ateroscleroza.

O componentă importantă poate fi considerată și flavina glicozidă care are niște proprietăți antioxidante extraordinare. Efectele terapeutice pe care le exercită Ginkgo biloba asupra organismului sunt:

  • scăderea colesterolului din sânge
  • eliminarea edemului
  • dilatarea vaselor sanguine
  • normalizarea proceselor metabolice

Datorită faptului că au fost dovedite proprietățile antioxidante și angioprotective ale plantei, frunzele sale sunt utilizate pe scară largă în medicină. Diverse formulări farmaceutice indică faptul ca poate fi folosită contra aterosclerozei cerebrale. O influență pozitivă ginkgo biloba o are și asupra procesului de îmbătrânire.

Trebuie de menționat faptul că ginkgo biloba este foarte utilă și în cazult problemelor cu vederea și auz, ceea ce este foarte recomandat celor ce lucrează mult timp la calculator. Întrebuințată o perioadă îndelungată nu numai că îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare dar și elimină durerile de cap și amețelile. Ginkgo biloba este foarte eficientă pentru îmbunătațirea activităților mentale. Ginkgo biloba la fel stopează formarea cheagurilor de sânge, în general este recomandată pentru toți cei care suferă de boli de inimă.

Produse Vision care contin Ginkgo biloba: